18 kwietnia br. delegacja seniorek z Klubu Seniora „Bratek” wzięła udział w warsztatach kulinarnych zorganizowanych w Karolewie.
Teresa Jaskórzyńska, Krystyna Rynkiewicz, Regina Bartoszuk, Jadwiga Sławińska i Regina Czarnecka aktywnie uczestniczyły w warsztatach realizowanych w ramach projektu pt. „ Symbioza Małych Atrakcji Kulinarnych” zorganizowanych przez LGD „Barcja”, Stowarzyszenie Łączy Nas Kanał Elbląski, LGD „Trzy Doliny”, LGD „Ziemia Łańcucka”. Warsztaty odbyły się w Karolewie.
- Spotkanie rozpoczęło się od prezentacji techniki peklowania jagnięciny. Ponadto prowadzący zaznajomił nas z przepisami na bigos, rosół z gęsiną i jagnięciną. Przygotowałyśmy również tradycyjne pierogi wzbogacone o farsz z gotowanej jagnięciny – mówi seniorka Krystyna.
- Warsztaty bardzo mi się podobały i zainspirowały do twórczych poszukiwań smaków. Jeżeli będzie okazja, z chęcią wezmę udział w kolejnych projektach kulinarnych – dodaje seniorka Jadwiga.
Organizatorom dziękujemy za zaproszenie i możliwość uczestnictwa.
Tekst i fot.: MOK Korsze